تعمیق فقر و ظهور اولین تریلیونر جهان

بر اساس گزارش آکسفام، همزمان با تعمیق فقر در سرتاسر جهان و فقیرتر شدن میلیاردها نفر، سرمایه ثروتمندان جهان بیشتر می شود؛ در این روند نخستین فرد تریلیونر جهان تا سال ۲۰۳۴ معرفی خواهد شد.

به گزارش تحریریه، بر اساس گزارش جدید موسسه خیریه «آکسفام»، دارایی پنج فرد ثروتمند جهان از سال ۲۰۲۰ تا به حال بیش از دو برابر شده است، در حالی که در این مدت نزدیک به پنج میلیارد نفر از مردم جهان فقیرتر شده اند.

در این گزارش آمده است که اگر روندهای کنونی ادامه یابد، جهان تا یک دهه بعد «اولین تریلیونر» خود را خواهد داشت. این درحالی است که طبق بررسی ها فقر تا ۲۲۹ سال دیگر ریشه کن نخواهد شد.

آکسفام خاطرنشان کرده است که مجموع ثروت ثروتمندترین افراد جهان – «ایلان ماسک» مدیرعامل تسلا، «برنارد آرنو» مدیر اجرایی شرکت LVMH ، «جف بزوس» بنیانگذار آمازون، «لری الیسون» بنیانگذار اوراکل و سرمایه گذار کهنه کار «وارن بافت» – از ۴۰۵ میلیارد دلار در مارس ۲۰۲۰ به ۸۶۹ میلیارد دلار در نوامبر ۲۰۲۳ افزوده شده است. چنین جهشی در ثروت، نشان دهنده افزایشی در حدود ۱۴ میلیون دلار در ساعت می باشد.

تعمیق فقر و ظهور اولین تریلیونر جهان

این گزارش همچنین نشان داد که از هر ده شرکت بزرگ جهان، هفت شرکت دارای یک میلیاردر به عنوان مدیرعامل یا سهامدار اصلی هستند.

آکسفام تصریح دارد: ارزش این شرکت ها ۱۰.۲ تریلیون دلار است که معادل بیش از مجموع تولید ناخالص داخلی همه کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین است.

«آمیتاب بهار» مدیر اجرایی موقت بین‌المللی آکسفام می گوید: ما شاهد آغاز یک دهه تعمیق شکاف هستیم، درحالی که میلیاردها نفر هنوز شوک های اقتصادی ناشی از بیماری همه گیر، تورم و جنگ را تحمل می کنند، ثروت میلیاردرها هر روز بیشتر می شود. این نابرابری تصادفی نیست. اقدامات طبقه میلیاردر تضمین می‌کند که این شرکت‌ ها ثروت بیشتری را به هزینه دیگران به آنها تحویل بدهند.

بر اساس این گزارش، افزایش شدید ثروت در سه سال گذشته در حالی رخ داده که فقر جهانی از سطوح پیش از همه گیری کرونا هم بدتر شده است. در این چارچوب میلیاردرها به طور متوسط ۳.۳ تریلیون دلار ثروتمندتر از سال ۲۰۲۰ شده اند و ثروت آنها سه برابر سریعتر از نرخ تورم رشد کرده است.

تعمیق فقر و ظهور اولین تریلیونر جهان

مدیر آکسفام افزود: شرکت های Runaway corporate و در اختیار داشتن قدرت انحصار به یک ماشین مولد نابرابری تبدیل شده است؛ شرکت ها از طریق افزایش فشار بر کارگران، فرار کردن از دادن مالیات، نحوه خصوصی سازی دولت ها و دامن زدن به فاجعه آب و هوایی، ثروت بی پایانی را به صاحبان فوق العاده ثروتمند خود تقدیم می کنند.

در همین حال، مردم در سراسر جهان دوران طولانی‌تر و مملو از سختی ها را سپری خواهند کرد زیرا اغلب آن ها مجبورند برای دستمزدهایی اندک در مشاغلی ناامن و خطرناک کار کنند. طبق گزارش آکسفام، دستمزد نزدیک به ۸۰۰ میلیون کارگر و کارمند در سراسر جهان همگام با تورم افزایش نیافته و به طور کل این افراد در دو سال گذشته ۱.۵ تریلیون دلار را از دست داده اند که معادل ۲۵ روز دستمزد از دست رفته برای هر کارگر است.

پایان/

۲۸ دی ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۰
کد خبر: 28622

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 7 =